2012. augusztus 16., csütörtök
Fahéjas ringlólekvár
A ringlólekvárom története
Ha jól emlékszem, már 3 éve főzök ringlólekvárt, abból a kisebb, vastagabb héjú, lila színű ringlóból.
Idén, mint mindenhol szinte Magyarországon, anyósoméknál is elég kevés gyümölcs termett. Általában a ringlóból is készül 10-12 üveg lekvár, idén csak 1 sikerült.
Így aztán úgy döntöttem, ez legyen különleges! :D
Az idei különleges ringlólekvárom receptje
A ringlót megmostam, feltettem vízbe főni, mikor éreztem az illatát, elzártam, hideg vizet engedtem rá és úgy hámoztam meg és magoztam ki.
Koronás befőzőcukorral a leírás szerint felfőztem és kevés őrölt fahéjjal ízesítettem.
Még forrón abba az egyetlen befőttes üvegbe töltöttem és fejre állítottam. Addig állt így, amíg kihűlt.
Még nem tudom, mikor bontjuk meg, de valószínű egy este Karácsony táján... A fahéjról számomra elsősorban az Ünnepek jutnak eszembe....
Próbáljátok ki! Biztosan nagyon fog ízleni! :D
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)