2013. március 15., péntek
Kokárda
Ezt a sütit az egyik közösségi oldal üzenőfala ihlette, nomeg persze március 15.
A mai napon az üzenőfal 99%-ban a hóval beborított utakról, balesetekről, hó fogságában ragadt autósokról szóló hírekkel, üzenetekkel volt tele.
Sokan, köztük én is, hiányoltuk Petőfit, a Nemzeti Dal-t és a kokárdát.
Keksztekercset meg terveztem csinálni a hétvégére, ezért összekötöttem a fincsit az ötletessel, így készült el a "Kokárda" nevű süteményem.
Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz
10 dkg szobahőmérsékletű margarin
15 dkg porcukor
1 ek baracklekvár
kb 1 dl tej
5 dkg margarin
jó marék kókuszreszelék
málnapiros és zöld ételszínezék
Elkészítése:
A darált kekszet a margarinnal elmorzsoltam, beletettem a lekvárt, porcukor 3/4-ét és annyi tejet, amivel jól gyúrható, de nem túl lágy massza lett.
Elosztottam egy nagyobb és egy kisebb részre.
A nagyobb részbe raktam a málnapiros színezéket, a kisebbikbe a zöldet és homogénné gyúrtam mindkettőt.
A külön mért 5 dkg margarint a maradék porcukorral és a kókuszreszelékkel kikevertem.
Egy gyúródeszkára alufóliát raktam (két réteget, mert ez elég gyenge amúgy), azon kinyújtottam a piros masszát téglalap alakúra. Arra kentem vékonyan a fehér részt, a kókuszos margarint, a tetejére meg a zöld masszát egy csini vékony hengerré gyúrva. Az alufólia segítségével úgy tekertem fel, hogy a keresztmetszete kokárda legyen.
(Maradt kis piros és zöld massza, abból virág lett. A piros részt hengerré formáltam, a közepébe hosszában betöltöttem egy csík margarint, aztán bevágtam az oldalát és a zöldből készült lapos téglalapot beleillesztettem és "összeragasztottam". Felvágás után virág keresztmetszetű lett. Nem fotóztam sajnos, megettük...)
A Kokárdát az alufóliába tekerve kb két órát hűtőbe raktam pihenni, aztán simán lehetett már szeletelni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)