Szivárvány muffinok
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
12,5 dkg vaj
17,5 dkg cukor
2 tojás
1 citrom reszelt héja
30 dkg liszt (sima)
1 tasak sütőpor
1/8 liter tej (1,25 dl)
Elkészítés: A cukrot, vajat és a tojást habosra keverjük. Majd beletesszük a liszttel elkevert sütőport, a tejet és a citrom reszelt héját.
A nyers tésztát négyfelé adagoltam, piros, sárga, kék és zöld ételszínezékkel kikevertem és a muffinformákba adagoltam kanállal. Mindegyikbe jutott minden színből, kivéve talán kettőt... :P
Az ízén semmit sem változtatott a színezék.
Félig tötjük a sütőformákat és előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük (bár sütője válogatja, sűrűn csekkolni kell).
Tanácsok: Bármit lehet tenni bele. Ízlés és fantázia kérdése. Én használok papírformát is a muffin sütőben és így mutatós tálaláskor is. Ha szilárd ízesítést adunk hozzá, ( pl. darált diót) akkor pici vizet tegyünk hozzá, de csak annyit, hogy ne legyen nagyon folyós a tészta. Ha pl. reszelt almát adunk hozzá, nyomjuk ki a levét, mert külünben nem lesz szép magas a muffin.
Elkészítési idő: 15 perc előkészítés + 15 perc sütés