Hozzávalók:
4 ek tej
4 ek olaj
2 egész tojás
8 ek liszt
5 ek cukor
fél csomag sütőpor
2 ek kakaópor szükség szerint
Elkészítése:
Először a folyékony hozzávalókat keverem ki kézi habverővel, majd az összekevert száraz alapanyagokat apránként hozzáadagolom és csomómentesre kikeverem.
Vagy kakaóport vagy színezéket teszek bele a végén ízlés szerint.
Egy mikrózható edényt (én műanyag kerek ételhordó-szerű edénybe szoktam, ami 14 cm átmérőjű és kb. 4,5-5 cm magas lesz a kész tészta benne) jól kivajazok és kilisztezek, beleöntöm a tésztát, majd mikróba teszem 5 percre (enyém 700W-os). Mikor lejár, gyors hústűpróbával tesztelem, ha még nem jó, adok neki még fél percet. Utána csukott ajtónál még 1 percig pihentetem.
Ha jól kivajaztam-kiliszteztem a formát, simán kiütögethető belőle a piskóta.
Olyan jó az állaga, hogy én háromba szoktam vágni, kenem lekvárral, csokikrémmel vagy bármivel, ami épp van itthon.
A képeken látható tortácskák házi sárgabarack lekvárral vannak töltve.
A kókuszos piros ételfestékkel készült, a mandulás kakaóporral.
Mindkettőt étcsokoládés bevonóval kentem be, majd került rá a díszítés, a maradék étbevonóval meg becsíkoztam a tetejüket.
A kókuszos tortácska tetején a golyó maradék kókuszreszelékből és bevonóból lett gyúrva, megszilárdulva nagyon ízletes volt.
Csináljátok meg ezeket így vagy más variációkban! Nem fogtok csalódni! :D