Hozzávalók:
Kb 1 liter víz
50dkg kukoricadara
só
erdélyi szalonna
füstölt főtt tarja
1 fej hagyma
1 konzerv kukorica
kis sajt a tetejére
A kukoricadarát lobogó forró sós vízben megfőzöm, kevergetve, gyorsan kész. Mikor felszívta a vizet, lefedem, hogy párolódjon még.
Közben felkockázom a szalonnát és a tarját, ezt kis olajon (ha kevés a zsírja) megpirítom. A hagymát felszeletelem vékonyra.
Amikor megpuhult a kukoricadara, a nagy tepsibe tettem egy szilikon sütőalátétet (de sütőpapír is jó), arra halmoztam a darát, elsimítottam a tetejét és késsel kicsit bevagdostam. Erre csurgattam a szalonna és a tarja kisült zsírját, meg kicsit meg is sóztam, mert kellett még a darára (sok só kell rá, de kóstolgatni kell főzés közben). Erre ment a szalonna és tarja, rá a hagymaszeletek, majd a kukorica. Az egész tepsit letakartam alufóliával, hogy először összepárolódjon az egész.
Előmelegített kb 200 fokos sütőben sütöttem kb 35-40 percet, majd levettem a fóliát, ráreszeltem a sajtot és megpirítottam magasabb hőfokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése