2012. június 1., péntek

Bárányleves

Nálunk a családba az apósom vezette be a bárányhúst, mivel sokat jár Bécsben a munkája miatt. Az ottani piacon friss fiatal bárány húsát lehet kapni, mindig hoz és mindenféle jót főz/süt nekünk belőle. Ez a leves náluk készült, ez volt az első próbálkozásom a báránnyal és elég jól sikerült! :D


Hozzávalók:
pár darab báránylapocka és bárány nyak felszeletelve
leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, parázsburgonya, petrezselyem, hagyma, paradicsom)
marhahúsleves kocka (sajnos épp nem volt otthon, így tyúkhúsleves kockával, sóval és vegetával helyettesítettük)


A megmosott húst bő vízben feltettem főni, a megjelenő habot lekanalaztam a tetejéről.  Közben a zöldségeket megtisztítottam és felvágtam. A petrezselymet felaprítottam. Mikor a husik megpuhultak, ami nekem igénybevett kb két órát, belezuttyantottam a zöldséget, hozzá a leveskockát, némi sót és vegetát és készre főztem.


Ennyi, egyszerű és nagyszerű! :D





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése