Hozzávalók:
kb 60dkg liszt
45dkg burgonya
2,5dkg élesztő
2,5dl tej
só
A burgonyát megmostam, feltettem kis sóval főni héjában. Addig kimértem a tejet, majd abból kicsit elvettem, bele kis cukor és szétmorzsolva az élesztő. Lefedtem egy tálkával és feltettem a tűzhelyre a fővő krumpli mellé. Természetesen nem kapcsoltam be alatta a lángot.. :P Így, mire a krumpli megfőtt, az élesztő felfutott, annyira, hogy még az edényből is kicsit kiszökött.. :D
Amíg a burgonya főtt és az élesztő szökött, kimértem a lisztet.
A megfőtt burgonyát megpucoltam, krumplinyomóval áttörtem, majd belekevertem a lisztbe, az élesztővel, a sóval és a tejjel együtt. Addig gyúrtam, amíg a tészta jó ragadós nem lett.
Ekkor lefedtem egy konyharuhával és a tűzhely tetején még a langyos melegben kelesztettem úgy 30-40 percet. Ezalatt jól megdagadt.
Az én feltétem a pizzára:
paradicsomszósz (a bolti dobozos)
bazsalikom
fokhagymakrém
füstölt-főtt tarja
kukoricakonzerv
zöldborsókonzerv
gombakonzerv
vöröshagyma
zöldhagyma szára
trappista sajt
A megkelt pizzatészta egyik felét kiolajozott tepsibe (a sütő original fekete tepsijébe) nyújtottam bele, majd előmelegített sütőben úgy 180-200 fokon 5-7 percig elősütöttem.
Akkor kivettem és ment rá a paradicsomszósz-fokhagymakrém-bazsalikom keverék alulra, rá a vörös- és a zöldhagymaszár apróra vágva, a tarja felkockázva, a zöldborsó, a kukorica, a gomba és végül a tetejére a reszelt sajt.
Így visszatoltam a sütőbe, kb negyed óra alatt lett kész. Az alját kell nézegetni, hogy ne égjen oda, amikor szép barnára sül, már kész a pizza.
A gyerekek zabálták, főleg a kis 14 hós Petike! De Bogi is mondta: Anya! Ez a pizza egyszerűen ISTENI lett! :D
Sajnos (vagy szerencsére) már csak egy nagy szelet maradt, így csak ezt tudtam lefotózni:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése