Hozzávalók:
3 tojás
15dkg liszt
só
6 ek víz
késhegynyi szódabikarbóna
A 3 tojássárgáját a kis sóval és a 3 ek vízzel elkevertem. A tojások fehérjét kis sóval és a másik 3 ek vízzel keményre vertem. A sárgájához kevertem a liszt felét, majd a habból kicsit, aztán liszt másik felét és a maradék habot. Nem lett olyan habos az egész, mint, amikor cukorral készül, de próba szerencse! :D
Kivajazott, kilisztezett csatos tortaformába öntöttem, előmelegített sütőben kb. 200 fokon negyed óra alatt megsült.
Mikor kihűlt, kettévágtam (nem volt túl egyszerű, mivel mint mondtam, elég lapos lett).
Kikevertem sonkás sajtkrémet (1 tubussal) apróra vágott medvehagymával, azzal kentem meg a tortát.
Ráraktam a tetejét.
Elkészítettem a másik krémet: kb. 10dkg margarint, 1 tubus tejszínes sajtkrémet, kb 1 ek pirospaprikát és 4 szelet apróra vágott gépsonkát megpróbáltam simára keverni, ezzel kentem be a torta tetejét és oldalát.
A díszítés tejszínes sajtkrémből készült habzsák és nyomóforma segítségével.
Hát, kíváncsi vagyok arra, mikor a férjem megkóstolja.. :D
Mindenkinek nagyon ízlett ezért ajánlom szeretettel! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése