2012. október 13., szombat

Hagymaszószos csirkecomb




Az egész úgy kezdődött, hogy volt itthon csirkecomb és megkaptam az ukászt, hogy legyen belőle ebéd.. :D

Fogtam a római tálat, vízbe állítottam ázni, majd megpucoltam, megmostam, kettévágtam a csirkecombokat, bekentem szárnyas fűszersóval, majd fogtam kb egy kiló hagymát és durvára összevágtam.
A fél órát ázott római tálat kizsíroztam (anyós-féle kacsazsírral), majd bele a combok és a hagyma. Rá a római teteje és be a sütőbe egy órára.

Mikor kivettem készen, meglepődtem, hogy mennyi leve lett, ekkor jött az ötlet!

A csirkecombokat áttettem egy magas falú serpenyőbe, a hagymákat és a levet meg egy edénybe és botmixerrel pépesítettem. Az egészet visszaöntöttem a csirkecombokra, pottyantottam bele egy húsleveskockát és újra felforraltam. Kis főzőtejszínt is locsoltam bele, majd kész lett.

Barna rizst főztem hozzá, rájöttünk, hogy mennyivel finomabb és egészségesebb, mint a sima fehér rizs.

Nagyon finom ebédünk lett végül, meg is lettem dicsérve! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése