Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 cs instant élesztő (Dr. Oetker 7 g, megfelel 25 g friss élesztőnek)
1 cs vaníliás cukor
1 tk cukor
1 tk só
2 db egész tojás
7 dkg Rama margarin
4 dl tej
A hozzávalókat úgy, ahogy van jól összedolgoztam, a tejet kicsit langyosan adtam hozzá, végül egy jó ragadós, könnyű tésztát kaptam.
A tetejét megszórtam pici liszttel és konyharuhával letakarva kb fél órát meleg helyen kelesztettem.
Ezzel az instant élesztővel sem kelt sokkal nagyobbra, de a végeredmény ugyanolyan jó lett, mintha frissel dolgoztam volna.
Mikor megkelt, két részre osztottam, lisztezett deszkán simán összefontam, hármas fonással, így két szép fonott tésztácskám lett.
Eddig a sütőt előmelegítettem közepes hőfokra, ami nálam kb 180-190 fok volt.
Egy tepsit kivajaztam, kiliszteztem és ebbe fektettem a tésztákat úgy, hogy egy összehajtogatott sütőpapírt dugtam kettejük közé, hogy ne ragadjanak össze.
Pont 45 percig sütöttem, 180-190 fokon.
Az illata betöltötte a lakást, még mindig érzem.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése