2013. március 30., szombat

Fahéjas-kakaós koszorúm

Ezt a receptet az internetről egy szuper blogról vettem (http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/fahejas-koszoru/), kötelességemnek érzem, hogy linkeljem.
Eredetileg a receptben csak fahéjat használ ízesítésnek és friss élesztőt ír, én kakaóval töltöttem, fahéjjal szórtam be kívül és élesztőport használtam. Ennyit változtattam rajta.



Hogy a recept itt is meglegyen, írom:

Hozzávalók

A tésztához:

40 dkg liszt
1 csipet só
125 ml langyos tej
2,5 dkg élesztőnek megfelelő mennyiségű por (ez a Budafok szárított élesztőből 1 + 1/4  tasak volt, 1 tasak szárított élesztő (7 grammos) 20 gramm friss élesztőnek felel meg)
15 dkg olvasztott Rama margarin
1 db tojás sárgája
1 ek cukor

A töltelékhez:
5 dkg Rama margarin olvasztva
4 ek cukor
2 ek keserű kakaópor

A szóráshoz a tetejére:
2 ek cukor
2 tk fahéj
maradék olvasztott margarin

Elkészítése
Egy tálba tettem a kimért lisztet, élesztőt, sót, cukrot, olvasztott margarint, tojás sárgáját és tejet, aztán jól összegyúrtam, dagasztottam egy ideig, amíg jó puha tésztát nem kaptam.
Ezután konyharuhával lefedve meleg helyen kelesztettem kb 1 órát, de nem kelt meg sokkal nagyobbra, szerintem a szárított élesztő miatt.
Ekkor kilisztezett deszkán vékonyra nyújtottam, megkentem az olvasztott margarinnal, megszórtam a cukor-kakaó keverékkel és szépen felsodortam.
A feltekert csíkot hosszában kettévágtam, majd a két felet háttal egymásnak téve (tehát a vágással kifelé) összesodortam, majd koszorú alakba formáztam és a végeit összenyomkodtam.
Szilikon sütőlapra tettem, addig előmelegítettem a sütőt.



A koszorút megkentem a maradék olvasztott margarinnal és megszórtam a fahéjas cukros keverékkel.
200 fokon kb 40 perc alatt sült szép barnára és ropogósra kívül, belül meg puhára.




Nagyon finom és egyszerű, ajánlom mindenkinek! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése