2013. március 14., csütörtök

Gyömbéres chilis saláta






Hozzávalók (minden ízlés szerinti mennyiségben):

jégsaláta (tépkedve)
uborka (reszelve)
paradicsom (vékonyra vágva)
lilahagyma és póréhagyma (aprítva)
őrölt gyömbér (ízlés szerint, nem kell sok)
tárkonyecet (házi készítésű, épp csak egy kevés)
chilis olaj (házi készítésű, nagyon kevés is elég)
kefír (egy kisebb tálhoz elég egy 2dl-es kefír)


 Elkészítése:

A zöldségeket sóval összekevertem, rászórtam a gyömbért,majd hozzáöntöttem az olajat, és az ecetet, ezekkel is jól elkevertem, én kézzel szoktam, úgy jobban eloszlanak a fűszerek, ízek.

Végül rálocsoltam a kefírt és azzal is elkevertem.

Azonnal fogyasztható, isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése