2013. március 14., csütörtök

Mikrós tortácskák




Hozzávalók:

4 ek tej
4 ek olaj
2 egész tojás
8 ek liszt
5 ek cukor
fél csomag sütőpor
2 ek kakaópor szükség szerint

Elkészítése: 

Először a folyékony hozzávalókat keverem ki kézi habverővel, majd az összekevert száraz alapanyagokat apránként hozzáadagolom és csomómentesre kikeverem.
Vagy kakaóport vagy színezéket teszek bele a végén ízlés szerint.

Egy mikrózható edényt (én műanyag kerek ételhordó-szerű edénybe szoktam, ami 14 cm átmérőjű és kb. 4,5-5 cm magas lesz a kész tészta benne) jól kivajazok és kilisztezek, beleöntöm a tésztát, majd mikróba teszem 5 percre (enyém 700W-os). Mikor lejár, gyors hústűpróbával tesztelem, ha még nem jó, adok neki még fél percet. Utána csukott ajtónál még 1 percig pihentetem.

Ha jól kivajaztam-kiliszteztem a formát, simán kiütögethető belőle a piskóta.

Olyan jó az állaga, hogy én háromba szoktam vágni, kenem lekvárral, csokikrémmel vagy bármivel, ami épp van itthon.

A képeken látható tortácskák házi sárgabarack lekvárral vannak töltve.

A kókuszos piros ételfestékkel készült, a mandulás kakaóporral.

Mindkettőt étcsokoládés bevonóval kentem be, majd került rá a díszítés, a maradék étbevonóval meg becsíkoztam a tetejüket.

A kókuszos tortácska tetején a golyó maradék kókuszreszelékből és bevonóból lett gyúrva, megszilárdulva nagyon ízletes volt.

Csináljátok meg ezeket így vagy más variációkban! Nem fogtok csalódni! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése