2013. március 14., csütörtök

Medvehagymás fokhagyma krémleves





Hozzávalók:
1 fej fokhagyma
1 marék aprított medvehagyma
3 ek margarin (vagy vaj)
liszt
tej és víz fele-fele arányban

A tetejére:
kenyérkockák

Elkészítése:
A fokhagymát megpucolom, vékony szeletekre vágom, majd olvasztott margarinon kevés vízzel puhára főzöm. Hozzáadom a medvehagymát, azzal tovább főzöm.
Mikor már minden puha megszórom liszttel, pirítom kicsit gyorsan kevergetve, majd felöntöm tejjel és vízzel. A vizet úgy adagolom hozzá, hogy még elég krémes maradjon a leves. Sózom, de kóstolgatni kell, mert kell bele rendesen, hogy jól kihozza a fokhagyma ízét.

Mikor kész, összeturmixolom.

A kenyérkockákat kevés olajon serpenyőben megpirítom és a leves tetejére szórom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése