Hozzávalók:
1 fej fokhagyma
1 marék aprított medvehagyma
3 ek margarin (vagy vaj)
liszt
tej és víz fele-fele arányban
só
A tetejére:
kenyérkockák
Elkészítése:
A fokhagymát megpucolom, vékony szeletekre vágom, majd
olvasztott margarinon kevés vízzel puhára főzöm. Hozzáadom a medvehagymát,
azzal tovább főzöm.
Mikor már minden puha megszórom liszttel, pirítom kicsit
gyorsan kevergetve, majd felöntöm tejjel és vízzel. A vizet úgy adagolom hozzá,
hogy még elég krémes maradjon a leves. Sózom, de kóstolgatni kell, mert kell
bele rendesen, hogy jól kihozza a fokhagyma ízét.
Mikor kész, összeturmixolom.
A kenyérkockákat kevés olajon serpenyőben megpirítom és a
leves tetejére szórom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése